Nieuws
Steentje bijdragen?
Voor de waarborging en verbetering van de reünistenactiviteiten, zijn wij op zoek naar reünistleden die vrijwillig in de redactie van de Reünisten Vox, of op andere wijze, aan de reünistenactiviteiten willen bijdragen. Wilt u graag helpen met het verbeteren van de reünistenactiviteiten? Neemt u dan contact op met
voorzitter@veritasreunisten.nl (RVV-leden) of met reunisten@veritas.nl (CSV-reünistleden).
Voor een overzicht van alle reünistenactiviteiten, kijkt u onder het kopje kalender.

Nieuws

11/01/2019: Reünisten Lustrum Pre-Party

Wanneer: 25 januari 2019 

Waar: C.S. Veritas, de nieuwe feestzaal

Hoe laat: 22.00 - totdat de tap leeg is

 

Op 25 januari zal er afscheid genomen worden van het 25ste Lustrum. Dit zal op bijzondere wijze gebeuren. 

Daarnaast zal Camera Musica een ode brengen aan XXVoluit. 


Wij hopen u allen op 25 januari in de nieuwe FZ aan KZ te verwelkomen! Aanmelden is niet nodig. 


Met vriendelijke groet, 

Lustrumcommissie XXVI


12/12/2018: Reünisten Skireis

Van 6 t/m 10 maart zal de reünisten skireis plaatsvinden. De reis zal plaatsvinden in Sestriere, Italië. Deze reis is georganiseerd door de Lustrumcommissie. Er is voor de organisatie Skifest gekozen, hier is voor gekozen omdat er een goed aanbod is gedaan en de reis voor leden wordt ook georganiseerd door Skifest. De skireis zal €354 kosten. Voor deze prijs krijgt een reünist reis, verblijf en half pension voor. Vanaf vandaag, maandag 10 december, zal het online portal open gaan waar reunisten zich
kunnen inschrijven. Het portal zal sluiten op zondag 16 december. De reis zal doorgang vinden vanaf 75 deelnemers en er kunnen maximaal 150 reünisten mee.


12/11/2018: Eerste geld voor Ontmoet Kentzou binnen!


De eerste €1100 voor Ontmoet Kentzou is binnen!

Tijdens de Lamentodixo op 11 oktober was de feestzaal van C.S. Veritas in het rood gehuld en Lamento verkocht Gin Tonics en polaroidfoto’s! Met de bijdrages van de Lamento-donateurs en C.S. Veritas haalden we samen de eerste €1100 voor het Lustrum goede doel op!

Inmiddels is Lamento al druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende actie, namelijk tijdens het Eerstejaarsgala.


05/11/2018: 26ste Lustrum C.S. Veritas

Het thema van het 26steLustrum is bekend! 

Tijdens het Openingsfeest van het 26steLustrum in Central Studios heeft de Lustrumcommissie XXVI het thema van het aankomende Lustrum bekend gemaakt. Het gehele jaar zal in het teken staan van het thema “EXTATIONAIR - eindeloos pieken”. De term Extationair is een samentrekking van de woorden ‘extase’ en ‘stationair’ en omvat het gevoel van vaststaan (stationair) op het hoogst mogelijke niveau (extase). Dit is namelijk wat een Lustrumjaar zou moeten zijn: een jaar dat geen dieptepunten kent, maar waarin het ene hoogtepunt het andere zal overstijgen. Deze gedachte wordt ook weergeven in de zinspreuk ‘eindeloos pieken’ en in het Lustrumlogo. Het logo representeert een eindeloze driehoek, bestaande uit drie pieken. De drie pieken worden weergeven in de verschillende Lustrumkleuren: koraalrood, turquoise en geel. 

Gedurende het Lustrumjaar zal ook een aantal extra evenementen voor reünisten georganiseerd worden. De Lustrumlezing (in plaats van de jaarlijkse mei-lezing) vindt plaats op zaterdag 15 juni. Ook zal tijdens de Lustrumweek in de tweede helft van juni een reünistenactiviteit plaatsvinden. De exacte datum en invulling van deze dag zal later dit jaar gecommuniceerd worden. 


04/11/2018: Dies lezing en Aeterna Veritas

Hieronder vindt u de dies lezing van 2018

Veritas lezing 2018 - Sjef de Laat.pdf

 

Na de dies lezing vond de officiële presentatie plaats van de wetenschappelijke monografie over de geschiedenis van Veritas. De auteur, Cees Willemsen heeft drie jaar aan dit boek gewerkt en heeft aan de hand van veel bronnen en interviews een prachtig boek gemaakt. Onder de titel “Aeterna Veritas. Studenten vereniging Veritas tussen Rome en Utrecht 1889-2014”, wordt de hele geschiedenis van Veritas geschetst, waarbij een aantal markante breuklijnen de leidraad vormen, zoals de revolutie in 1933, de Tweede Wereldoorlog, de woelige periode eind zestiger jaren en de wederopstanding van Veritas in de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Het boek is rijk geïllustreerd  en bijzonder fraai uitgevoerd.

Veel reünisten hebben een bijdrage gestort om dit  omvangrijke project mogelijk te maken. Door alsnog een bijdrage van tenminste € 55,- te storten op rekening: NL 68 RABO 0187 4902 28 t.n.v. Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Studentenverenigingen onder vermelding van uw naam en adresgegevens kan het project financieel sluitend worden afgerond. In ruil daarvoor wordt het boek naar u thuis opgestuurd. Het boek is binnenkort ook via uw boekhandel verkrijgbaar.


29/10/2018: Goede doelencommissie Lamento gaat samenwerken!

Lustrumcommissie XXVI en goede doelencommissie Lamento gaan samenwerken! Zij zullen dit jaar zoveel mogelijk geld ophalen voor Ontmoet Kentzou. Met dit geld zal een technisch lyceum in Kameroen worden uitgebreid. Op deze school worden aan meisjes en jongens boekhouden, metselen, houtbewerken en timmerwerk geleerd. De school heeft 10 klaslokalen, maar alleen het praktijklokaal is van steen. De andere lokalen zijn hutjes met een dun bladerdak. Als het regent kan hier geen les worden gegeven en bij een storm waait er al snel een dak af. 
Het doel dit jaar is om genoeg geld op te halen om twee stenen lokalen bij te bouwen met hierin schoolbankjes voor alle kinderen.

Wilt u ook meehelpen? U kunt naar lamento@veritas.nl mailen voor meer informatie en al donateur worden voor €1,- per maand!